Çene dolgusu, çene bölgesinde sorunları olduğunu düşünen veya estetik olarak düzeltilmesi gereken bir unsur olduğuna inanan herkese uygulanabilir. Son yıllarda hem kadınlar hem de erkekler tarafından çene dolgusuna gösterilen ilgi artmıştır. Çene dolgusu ile yüz profili değiştirilebilir,kısa ve basık bir çenenin oluşturduğu gıdı görüntüsü azaltılabilir, ya da çene çıkıklığının yüz estetiğini bozması halinde yüze yeni bir profil kazandırılabilir. Çene dolgusu işlemi, hastanın sadece çenesinin uyuşturulması ve bölgeye dolgu enjekte edilmesini içerir. Bu işlemde enjekte edilen dermal dolgu malzemesi hyaluronik asittir.
Çene Dolgusu Nedir?
Çene dolgusu, çene hatlarını güzelleştirmek için çenenin gerginliğini veya çıkıklığını tedavi eden ve böylece çeneden kaynaklı bozulan genel yüz profilini iyileştiren ve çeneye uygulanan bir çene estetiği işlemidir. Bu prosedür oldukça kolaydır. Öncelikle uygulama yapılacak alana anestezik krem sürülür ya da anestezik enjekte edilir. Ardından çeneye dermal dolgu malzemesi enjekte edilir. Farklı enjeksiyon maddeleri mevcuttur ancak genellikle bunlar arasında en güvenilir olan hyaluronik asidin enjeksiyonu tercih edilir. Bu işlem sonucu çene belirginleştirilir ve güzel bir yüz profili ortaya çıkar.
Çene Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Yüzde bulunan organlar genetik olarak ailelerde benzer şekilde ortaya çıkar ve buna bağlı olarak kulak, çene, burun ve göz şekli yapısal olarak estetik olmayan bazı sorunlar içerebilir. Bu yapısal sorunlar, estetik kaygılar oluşturuyor ya da sağlığı tehdit ediyor olabilir. Çözümleri de kozmetik veya cerrahi yöntemlerle gerçekleştirilebilir. Bu yapısal sorunlardan biri olabilen çene problemlerinin tedavisi hastadan hastaya değişkenlik gösterebilir. Tercih, durumun ciddiyetine ve kişisel faktörlere bağlıdır. Örneğin anestezi alamayan hastalar sorun ne olursa olsun cerrahi çözümleri tercih edemezler. Cerrahi olmayan çözümler daha kısa iyileşme süresi ve daha az yan etki sebebiyle daha sık tercih edilir. Çene dolgusu, cerrahi olmayan ve etkili bir yöntemdir. Çene dolgusunun avantajları;
- Çene dolgusu prosedüründe enjekte edilen dermal dolgu malzemesi olan hyaluronik asit, hastanın kendi vücudunda da olan doğal bir malzemedir, bu sayede hem sağlığı tehdit etmez hem de doğal bir görünüm kazandırır.
- Dolgu işleminden sonra vücutta herhangi bir iz kalmaz. Bu sebeple hastalar prosedürden memnun kalır.
- Çene dolgusunun sonra iyileşme süresi ya yoktur ya da en fazla birkaç gündür. Bu sebeple hastalar tedaviden sonra hemen günlük yaşamlarına geri dönebilirler.
- İşlemden önce genel anestezi yapılmadığından yan etki oluşma ihtimali çok düşüktür.
- Hastaların isteklerine göre dolgu yeri ve enjeksiyon miktarına karar verildiğinden işlem sonrası istenilen sonuç elde edilir.
Çene Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılabilir?
Çene dolgusu, pek çok estetik sorunun giderilmesini sağlayabilir. Çene dolgusunun verdiği hizmetleri şu şekilde sıralayabiliriz;
- Çene, bazı kişilerde asimetrik bir görünüme sahip olabilir. Yani çenenin bir bölümü daha uzunken karşı bölümü daha kısa olabilir. Bu durumda yalnızca çene değil, tüm yüz asimetrik bir görüntüye sahip olur. Bunun çözümü için çene dolgusu gerçekleştirilebilir ve daha orantılı ve simetrik bir yüz elde edilebilir.
- Çene dolgusu yaptırmak isteyenler, genellikle bunu çene hatlarını belirginleştirmek için ister. Çene hattının belirginleşmesine bağlı olarak yüz daha güçlü ve özgüvenli bir görünüm kazanır.
- Çene dolgusunun bir diğer amacı ise çeneyi daha çıkık hale getirmektedir. Çene yapısı geride konumlanmış kişiler çene dolgusuyla daha karakteristik bir çene ve dolayısıyla yüz profiline sahip olabilirler.
Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene yapısının dilediğinizce güzelleştirileceği çene dolgusu işlemi her zaman çenenin uyuşturulmasıyla başlar. Çene uyuşturulduktan sonra enjektör veya kanülle dermal dolgu malzemesi işaretlenen bölgelere enjekte edilir. Bu işlemin herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Çene dolgusu da diğer dolgu işlemleri gibi acısız ve ağrısızdır. Bu kolay ve kısa işlemin ardından istediğiniz çeneye sahip olmuş olarak klinikten ayrılabilirsiniz.
Çene estetiğinin korunabilmesi için yüzde hareket edebilen tek bölge olan çene kemiklerine de çene dolgusunun uygulanması gerekir. Çene dolgusu işlemi, yüzün estetik bir profil kazanması adına çeneye yapılan farklı işlemleri de kapsayabilir. Bu işlemlerden biri de çene ucu dolgusudur ve bu da acısız ve ağrısız bir işlemdir. Çene dolgusu prosedürü tamamlandıktan sonra hasta, aynı gün içerisinde sosyal yaşantısına dönebilir.
Çene dolgusu prosedürü, cerrahi bir işlem olmadığından ve dolayısıyla hazırlık ve toparlanma aşaması olmadığı için oldukça kısa süren bir işlemdir. Sadece yarım saat süren bir uygulamayla istediğiniz çene profiline sahip olabilirsiniz.
Çene dolgusu enjekte edildikten 3 ila 4 gün içerisinde sonuçlar gözlemlenir ve 1 hafta sonra hastanın, kontrol için kliniğe gelmesi gerekir. İşlem sonrası bir iyileşme süresi olmadığından hasta hemen işine veya okuluna dönebilir. Sadece dolgu işleminden sonraki ilk birkaç gün işlem bölgesinde kızarıklık ve şişlik meydana gelebilir. Bu oldukça olağan bir durumdur ve en fazla 1 hafta içerisinde kaybolması beklenir.
Çene Dolgusu Fiyatları Ne Kadardan Başlıyor?
Çene dolgusu fiyatları enjekte edilen maddeye, enjeksiyon miktarına, kişisel faktörlere ve daha birçok unsura bağlı olarak değişkenlik gösterir. Fiyat konusunda net bir bilgi almak istiyorsanız hemen kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz. İletişime geçmek ve aklınızdaki tüm soruları sormak için bize telefonla ulaşabilir veya doğrudan kliniğimize gelerek bir kahvemizi içebilirsiniz. Dolgu işlemlerinin her aşamasında güvenliğinizi düşünen uzman ve deneyimli ekibimize tüm sorularınızı sorabilir ve detaylı cevaplar alabilirsiniz.