Yüzde bulunan çok sayıdaki kılcal damarlarda zamanla genişlemeler meydana gelmektedir, bu durum çok sık rastlanan ve tedavi gerektiren bir sorundur. Özellikle kadınlarda sıklıkla rastlanmaktadır ve ciddi kozmetik sorunlara yol açarak makyajla kapatılamaz boyuta geldiklerini söylemek mümkündür.
Yüzdeki kılcal damarların artış sebepleri; güneş, alkol, sigara, uzun sürekli kortizonlu ilaç kullanımı, sık tekrarlayan egzamalar olarak sıralanmaktadır. Ayrıca hamilelik ve doğum sürecinde de kılcal damar genişlemeleri sıkça görülmekte ve özellikle deri rengi açık olan kişilerde saha sık rastlanmaktadır.
Damar genişlemeleri son yıllarda lazer yöntemleri ile tedavi edilmektedir. Bu tedavi ile leke ve iz kalmadan kılacak damar genişlemelerini tedavi etmek mümkündür. Teknoloji sayesinde geliştirilen etkili cihaz olan Dual Yellow Lazer (Çift sarılı lazer) hem damar hem de leke tedavilerinde etkili sonuçların alınmasını sağlamaktadır. Dual Lazer Yellow ile kılcal damar tedavisinde acı ve ağrı oluşmaz, ancak daha konforlu uygulama için uygulama öncesinde anestezi kremlerinden faydalanılmaktadır.
Kılcal damar tedavisi için, hastaların damarsal sorunları, damar genişliği gibi faktörler göz önünde bulundurularak seans süreleri belirlenmektedir. Seans aralıkları 4-6 hafta olup, 1 ile 8 seans arasında tedavi süreleri değişiklik göstermektedir.
Dual Yellow Lazer ile Kılcal Damar Tedavisi Güvenli Midir?
Lazer ile kılcal damar tedavileri teknolojinin geldiği son nokta sayesinde güvenle uygulanabilmektedir. Her uygulama, tedavi ve işlemde olduğu gibi mutlaka uzman hekimler ve güvenilir merkezlere tarafından sürecin yürütülmesi gerektiği unutulmamalıdır.
Dual Yellow Lazer ile Kılcal Damar Tedavisinin Yan Etkileri Var Mıdır?
Kılcal damar tedavisinde lazer uygulaması sonrasında hafif kızarıklık görülebilmektedir, bu etki dışında farklı bir yan etkiye rastlanmamaktadır. Lazer işlemine bağlı oluşan kızarıklık hafif seyreder ve ilk birkaç saat içinde ya da 24-48 saat içinde kaybolur. Geniş damar tedavileri yapıldığında gün içinde düzelen morarma, kabarcıklar görülebilir ancak belirttiğimiz gibi gün içinde bu etkiler ortadan kaybolur.
Dual Yellow Lazer Kimlere Uygulanamaz?
- Hamilelik ve emzirme durumlarında önerilmemektedir.
- Tedavi yapılacak bölgede iltihap bulunuyorsa
- Keloid öyküsü ve gelişimi olan hastalara
- Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilere ya da kan pıhtılaşma sorunu olan hastalara
Dual Yellow Lazer Uygulama Süreci Nedir?
Uygulama öncesinde hekimden aldığınız randevu sonucunda gerekli tetkik ve muayeneler yapılmalıdır. Tedavinin planlanması için hastanın damar durumları, genişlikleri doğru değerlendirilmeli ve tedai için gerekli süreç belirlenmelidir. Uygulamaya başlarken bölge temizlenerek uygulamaya hazırlanmaktadır, tercihen lokal anestezik kremle bölgenin konforu sağlanmaktadır. Acısız bir uygulamadır, ancak tamamen hissedilmemesi için lokal anestezi uygulanabilmektedir. Belirlenen bölgeye lazer uygulaması yapılarak kılcal damar tedavisi gerçekleştirilmektedir, lazer uygulandıktan sonra bölgeye soğutucu ve yatıştırıcı maske uygulanarak cilt rahatlatılmaktadır. Cildin güneşle hemen temasının önlenmesi için güneş kremiyle koruyuculuk önerilmektedir ve uygulama sonrasında gerekli kontroller yapıldıktan sonra gerekli olması durumunda ilaç reçete edebilmektedir.